top of page

Behandelingen

Klachten geven aan waar de balans is verstoord en zijn daarom ook meer dan ziektesymptomen. Het lichaam probeert de disbalans te herstellen door klachten te ontwikkelen en zo uit te drukken waar de disbalans zit. Een belangrijk uitgangspunt van de natuurgeneeskunde is, dat er geen ziektes zijn, alleen  maar zieke mensen zijn. Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat gezondheidsklachten volgens de natuurgeneeskunde ontstaan als de mens niet meer in harmonie leeft met zijn eigen natuur en met zijn omgeving. Genezing is dan ook het (weer) in balans brengen van de mens in een natuurlijke harmonieuze staat. Een natuurgeneeskundig therapeut probeert dit evenwicht te herstellen door gebruik te maken van therapieën die het zelf genezend vermogen van de mens activeren.

Veel mensen hebben last van gezondheidsklacht (en) zoals onder- of overgewicht, hoge bloeddruk, diabetes, darmproblemen, te hoog cholesterol, vermoeidheid en weinig energie etc. Daar is iets aan te doen!

Voeding & leefstijl advies
Bachbloesem

Op sommige momenten in ons leven kunnen angst, verdriet, kwaadheid, vertwijfeling, gebrek aan zelfvertrouwen etc. ons emotioneel evenwicht verstoren. Bach bloesems helpen ons om dit evenwicht te herstellen, en bij het ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten. Bijvoorbeeld: het helpen moed te ontwikkelen als er sprake is van angst, of daadkracht bij besluiteloosheid. 

Door middel van speciale massagetechnieken worden spanningen losgemaakt en de bloedtoevoer geactiveerd. Doordat cellen beter van zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien, voert het lichaam gifstoffen beter af. Deze massages worden niet vergoed.

Ruim 100 jaar geleden ontdekte Dr. W. Schüssler (biochemicus en arts) in de as van gecremeerde personen de 12 celzouten. Uit de ziektegeschiedenis van deze personen kon hij verband leggen tussen bepaalde tekorten die hij in de as ontdekte. Deze therapie gaat ervan uit dat als de 12 celzouten in een juiste verhouding in het lichaam aanwezig zijn, dit optimaal is voor de gezondheid van de mens. Bij een tekort van een bepaald zout functioneert de stofwisseling niet goed, wat op den duur aanleiding tot klachten leidt. Door verstoorde processen kan het lichaam dus celzouten verliezen. De therapie richt zich op aanvulling van essentiële zouten. Hierdoor worden de cellen weer opgebouwd, zodat ze optimaal kunnen functioneren en de algemene conditie en vitaliteit versterkt wordt.

 

Deze therapie is risicovrij en kan naast andere therapieën en middelen worden ingezet.

De schussler celzouten therapie wordt niet vergoed door het ziekenfonds.

Schussler celzouten therapie
bottom of page