top of page

Even voorstellen

Mijn naam is Annie Waelen-Kleuters. Ik ben getrouwd en heb een gezin met 3 kinderen en woon in een mooie Carré boerderij met heel veel plezier en rust in een buitengebied in de gemeente Simpelveld. Mijn interesse in de natuurgeneeswijze is er altijd geweest. Een aantal jaren geleden besloot ik mijn leven een nieuwe invulling te geven. Natuurgeneeswijzen, daar ligt mijn passie. Daar krijg ik energie van. Met heel veel enthousiasme volgde ik met goed resultaat de volgende opleidingen:

Europese Academie te Maastricht  

  • HBO medische basis- en psychosociale basiskennis

  • Gewichtsconsulente

  • Gezondheidstherapeute

  • Voeding Leefstijl en Gezondheid

Fitronics te Ommen

• Bioresonantie
• Bioresonantie met dieren

Civas te Haarlem

• Orthomonuculaire suppletie

3Care te Zuidwolde

Voedings- en leefstijlspecialist


Daarnaast voldoe ik jaarlijks aan de door de beroepsvereniging gestelde eisen voor bijscholingen en intervisies. Dit alles geeft mij een stevige basis en zorgt ervoor dat ik mijn werk met heel veel plezier kan blijven doen.

Door de studies en kennis werd ik een ander mens. Vele deuren gingen voor mij open! En de deuren gaan nog wijder open door te werken met mensen, waar ik veel energie van krijg! Het voelt heerlijk. Dat gevoel wil ik graag met u delen! Mijn praktijk is opnieuw opgeknapt en ziet er vakkundig en gezellig uit. Klaar om u te begeleiden, en adviseren. 

Onder het motto: Op zoek naar de oorzaak van uw klachten, met behulp van moeder natuur!

IMG_2851.jpg

Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde ziet de mens als een dynamische eenheid van geest en lichaam. Deze eenheid gaat op verschillende niveaus in interactie met zijn omgeving. Bij klachten is volgens deze visie de totale mens niet meer in balans met zichzelf of zijn omgeving. Klachten geven aan waar de balans is verstoord en zijn daarom ook meer dan ziektesymptomen. Het lichaam probeert de disbalans te herstellen door klachten te ontwikkelen en zo uit te drukken waar de disbalans zit. Een belangrijk uitgangspunt van de natuurgeneeskunde is, dat er geen ziektes zijn, alleen maar zieke mensen zijn.

Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat gezondheidsklachten volgens de natuurgeneeskunde ontstaan als de mens niet meer in harmonie leeft met zijn eigen natuur en met zijn omgeving. Genezing is dan ook het (weer) in balans brengen van de mens in een natuurlijke harmonieuze staat. Een natuurgeneeskundig therapeut probeert dit evenwicht te herstellen door gebruik te maken van therapieën die het zelf genezend vermogen van de mens activeren.

“Lichaam en geest zijn één “behandel de Zieke in plaats van de Ziekte”

Hoe werk ik

Na een afspraak te hebben gemaakt via telefoon of e-mail ontvangt u een afspraakbevestiging. U ontvangt een vragenlijst per e-mail met het verzoek indien mogelijk deze zo volledig mogelijk in te vullen en zo spoedig mogelijk terug te mailen. Lukt dat niet, dan neemt u de vragenlijst mee naar het eerste consult. Het is handig om relevante uitslagen uit regulier medisch onderzoek, zoals bloeduitslagen, onderzoeksgegevens, en medicijnen mee te nemen naar het eerste consult. Bij het eerste consult graag uw zorgverzekeringspasje meenemen.


Tijdens het eerste consult vraag ik u om een behandelovereenkomst te lezen en te ondertekenen ivm de wet van de privacy. Ook wordt de vragenlijst besproken. Daarnaast wordt het lichaam getest op verstorende belastingen van allergieën, inentingen, voedselintoleranties, bacteriën, schimmels, virussen, parasieten, metalen, etc. Ook kunnen er vitaminen en mineralen tekorten zichtbaar worden. De test is volledig pijnloos en wordt middels de Bicom Optima Plus en de Quantum Analyzer uitgevoerd. De gevonden belastingen kunnen mede verantwoordelijk zijn voor de verborgen oorzaak van klachten en ziekten.
Door deze uitgebreide methode van testen ontstaat een totaal beeld van de conditie en onevenwichtigheden van uw lichaam. Vervolgens wordt, in overleg met u, een behandelplan opgesteld.

De Praktijk van Annie Waelen
bottom of page