top of page

Derma- en podosegmentale reflexologie

Door deze speciale massagetechniek worden spanningen losgemaakt en de bloedtoevoer geactiveerd. Doordat cellen beter van zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien, voert het lichaam gifstoffen beter af.

Voor derma- en podosegmentale reflexologie is vergoeding mogelijk via de ziektekostenverzekering.

DSR (derma segmentale reflexologie)

Dit is een speciale massagetechniek van spieren, pezen en bindweefsel. Ons lichaam reageert met spanningen op de  dagelijkse gebeurtenissen. Pas als er pijnklachten optreden beseft je dat je “te ver” bent gegaan is. Door deze speciale massagetechniek worden spanningen losgemaakt en de bloedtoevoer geactiveerd. Doordat cellen beter van zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien, voert het lichaam gifstoffen beter af. Het is een intensieve behandeling bij veel klachten van spier-, pees-, bindweefsel en gewrichten. De behandelmethode heeft eveneens een stimulerende werking op de diverse organen, orgaanstelsels en de psychische toestand van de mens.

PSR ( podo segmentale reflexologie)

Het bijzondere aan Podo segmentale reflexologie is dat je een klein onderdeel van het lichaam behandelt, maar dat je daarmee invloed kunt uitoefenen op het hele lichaam. De reflexzones in de voeten staan in contact met specifieke zones elders in het lichaam. Podo segmentale reflexologie is vooral bedoeld om de zelfhelende kracht van het lichaam aan te spreken, spanningen in het hele lichaam op te heffen en het immuunsysteem te versterken.

bottom of page