top of page

Dorn-Breussmethode

Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong vanuit de rug, door een overprikkelen van een zenuw kan er in het gebied dat aangestuurd word door deze zenuw een klacht ontstaan. Je kunt hierbij denken aan hoofdpijn, pijn in de nek en schouders, tintelingen in armen, vingers of benen.

De Dorn methode is een zachte methode waarmee wervels en gewrichten kunnen worden gecorrigeerd. De ruimtes tussen de wervels zijn niet allemaal even groot, door scheefstand van 1 of meerdere wervels worden de zenuwen daar beklemd en in hun functie belemmerd wat tot diverse klachten kan leiden. 

Bij de Dorn methode is het verschil in beenlengte het uitgangspunt. Dit is een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengte verschil kan een anatomische oorzaak hebben maar kan ook voorkomen door een bekkenscheefstand.

De Dorn methode is een samenwerking tussen de therapeut en de cliënt, de wervel- en gewricht correcties worden in beweging uitgevoerd. Op deze manier proberen we het beenlengteverschil of de wervelscheefstand te verhelpen. De behandeling is pijnloos, omdat er binnen uw bewegingsmogelijkheden wordt gewerkt. Verder krijgt u oefeningen mee naar huis om de bereikte correcties te behouden.

De Dorn- en Breuss methode wordt niet vergoed door het ziekenfonds.

bottom of page